Little Known Facts About hes kodu.

Wiki Article

Bu rehberimiz HES Kodu alma konusunda sizing yardımcı oldu mu? HES Kodu nasıl alınır? sorusunu cevapladığımız bu rehber hakkında aklınıza takılanları ve görüşlerinizi yorumlar aracılığıyla bize iletebilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı 12 Eylül’de valiliklere gönderdiği genelgeyle şehirler arası yolcu taşıyan firmaların HES kodu olmadan biletleme yapmamaları uyarısında bulunmuştu. Genelgede alınan tedbirler şu şekilde sıralanmıştı.

Website sitemiz veya mobil uygulamamız üzerinden, bilet satın alımı sırasında, yolcu bilgileri sayfasında bulunan, kişisel bilgilerinizin hemen altında HES Kodu girişi ile ilgili alana her yolcu için ayrı ayrı HES kodunuzu girebilirsiniz.  

Otobüs bileti veya uçak bileti alarak seyahat edebilmeniz için HES kodunuzun olması gerekecek. HES Kodu sayesinde ilgili seyahat firmaları tedbir alacak. Yolculuk sırasında veya sonradan bir yolcuya virüs bulaştığı tespit edilirse HES uygulaması sayesinde yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin de takibi yapılacak. HES kodu ile ilgili soru ve sorunlarınız için ALO 199’dan detaylı bilgi alabilirsiniz.” graphic-three=”” headline-4=”h2″ issue-4=”Uçak bileti alırken HES kodumu nasıl kullanabilirim?” reply-4=”Uçak yolculuklarında HES kodu uygulaması geçerlidir, yani uçak bileti almadan önce HES kodu almanız gerekiyor. HES kodu yukarıdaki maddelerde anlatıldığı şekilde alındıktan sonra, obilet.com üzerinden HES kodunuz ile uçak bileti satın alabilirsiniz. Aşağıdaki advertımları sırayla takip etmeniz halinde kolayca uçak bileti satın alabilirsiniz.

*Kalabalık cadde ve meydanlara girişler yine umumi hıfzıssıhha kurulu kararıyla sınırlandırılabilecektir.

Ürettiğiniz HES kodlarını kurum ya da kişilerle doğrudan veya mobil uygulama üzerinden paylaşabilirsiniz. Kurum ya da kişiler paylaştığınız HES kodlarını sorgulayarak Covid-19 açısından herhangi bir danger taşıyıp taşımadığınızı sorgulayabilirler.

Süresiz HES kodunu Hayat Eve Sığar uygulaması aracılığıyla alanların iptal olana dek bir daha yeni bir kod almasına gerek yok. Pozitif vakaların takibini sağlamak için oluşturulan HES kodu, telefonla SMS gönderilerek de alınabiliyor.

Şehirler arası seferler için zorunlu olan HES kodu, ayrıca eighty one ildeki şehir içi toplu taşıma araçlarında ve uçuş seyahatleri sırasında da zorunlu hale getirildi.

Genelgeye göre, denetimler sonucunda HES kodu olmayan yolcuya bilet satışı yapan firmalara valiler/kaymakamlar tarafından gerekli idari para cezası uygulanacak, HES kodu bulunmaksızın yolcu kabul eden araçlar ise ten gün süreyle seferden Adult males edilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın çıkarmış oldu Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması vatandaşlara pandemi sürecinde kolaylık sağlamaktadır. İnsan tarafından araştırılan HES kodu nasıl alınır sorusu gündeme here gelmektedir. HES kodu almak için, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulamasını indirmek gerekmektedir.

eight.Unesite naziv turističke agencije preko koje putujete (za putnike turističke agencije Euroturs, ukucajte “EUROTURS”

Sadece aşağıdaki şartları karşılayan kişiler, E­-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da valilik/kaymakamlıklara doğrudan yoluyla seyahat izin kurullarından izin almak şartworkıyla, hafta sonu kısıtlama saatlerinde özel araçlarıyla seyahat edebilecek:

2. Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi),

You may receive a HES code by SMS for Your sons or daughters under the age of eighteen. Reports are performed to produce HES code for Your kids via “Hayat Eve Sığar” application and e-Government and can be accessible soon.

Report this wiki page